Details pianoconcert in Amsterdam op zondag 15 oktober 2017
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : Scarbo Pianistencollectief
Andere uitvoerenden : Arthur Bouma, Liesbeth Spits en Lodewijk Crommelin - piano
Constanze Orkest olv Taco Kooistra en Otto Klap
Programma : W.A. Mozart - pianoconcerten KV 415 in C, KV 467 in C, KV 491 in c
Aanvang : 16:00
Prijs : €15 (kinderen tot 12 jaar €7,50)
Locatie : Singelkerk
Plaats : Amsterdam
Adres : Singel 452
Postcode : 1017 AW
Tel. nr voor meer info : 035-5380827
Reserveren : http://concert4you.nl
Website voor meer info : http://scarbopianistencollectief.nl
Opmerkingen : Binnen het kader van het Mozart Pianoconcerten Project worden in oktober negen pianoconcerten van Mozart uitgevoerd door de pianisten van het Scarbo Pianistencollectief. Elk van de pianisten brengt het voor hem of haar meest aansprekende pianoconcert ten gehore. De concerten worden begeleid door het Constanzeorkest, onder leiding van drie dirigenten: Otto Klap, Taco Kooistra en John Macfarlane.

Op deze zondag 1 oktober gaat het project van start met de eerste drie concerten uit de reeks van negen prachtige pianoconcerten.

De pianisten van het Scarbo Pianistencollectief  werken al sinds 2005 met elkaar samen in uiteenlopende coproducties. Zo wordt er door hun tweemaal per jaar een pianorecital georganiseerd, en gemiddeld eenmaal per twee jaar een project met pianoconcerten. De meeste daarvan zijn gewijd aan een componist of thema. Inmiddels zijn er al meer dan vijftig optredens verzorgd. Het Constanze Orkest wordt gevormd door bevriende musici van het Pianistencollectief. Al vele malen hebben zij het collectief begeleid. Hun naam is ontstaan tijdens het begeleiden van het eerste Mozartproject van het Pianistencollectief. Dit project was georganiseerd in het Mozartjaar 2006. Binnen dit tweede Mozart project gaan de pianisten merendeels andere pianoconcerten ten gehore brengen dan tijdens Mozart project van 2006.

De dirigent Otto Klap (91) is overigens de initiator van dit Mozartproject. Het oorspronkelijke plan om alle 27 pianoconcerten van Mozart uit te voeren bleek te ambitieus. Maar gelukkig is het Scarbo Pianistencollectief er in geslaagd om samen met het fantastische Constanzeorkest deze oktober negen prachtige concerten te verzorgen.

Concert van de maand
26 oktober 2018
Anamaria Stefan

Concert TIP
6 oktober 2018
Jan Willem Nelleke
Artikelen
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.