Details piano concert in Amsterdam op zondag 28 januari 2018
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : Pianoduo Scholtes & Janssens
Andere uitvoerenden : Stanislavski String Quartet
Programma : L. van Beethoven: Strijkkwartet nr. 10 ‘Harp’
F. Schubert / R. Dünser: Grande sonate in Bes
I. Stravinsky: Petroesjka
Aanvang : 16:00
Prijs : €23 / 15 (t/m 30 jaar)
Locatie : Amstelkerk
Plaats : Amsterdam
Adres : Amstelveld 10
Postcode : 1017 JD
Tel. nr voor meer info : 0628251226
Reserveren : http://info@vriendenvandekamermuziek.nl
Website voor meer info : http://www.vriendenvandekamermuziek.nl
Opmerkingen : Een concert waarin Nederland, Brazilië, Bolivia, Bulgarije, Indonesië en Canada zich verenigen op het podium. Het Stanislavski String Quartet bestaat uit vier internationale musici met een thuisbasis in Nederland. Tijdens dit concert staat het kwartet op het podium met hun vrienden van het Pianoduo Scholtes & Janssens met onder meer de Grande Sonate voor piano vier handen en strijkkwartet van Schubert/Dünser.

De Oostenrijkse componist Richard Dünser bewerkte Schubert’s charmante Grande Sonate voor piano vier handen naar twee versies: piano vier handen met strijkorkest en piano vier handen met strijkkwartet. Beide versies zijn inmiddels een groot succes in landen als Duitsland en Oostenrijk. Tijdens dit concert zal de versie voor piano vier handen en strijkkwartet, pas voor de tweede keer in Nederland!, te horen zijn. Het concert wordt geopend met het 10e strijkkwartet van Beethoven, ook wel zijn 'harpkwartet' genoemd, vanwege de pizzicato (het plukken aan de snaren) in het eerste deel. Beethoven schreef het werk in zijn Es-groot periode; ook zijn 5e pianoconcert en sonate Les Adieux componeerde in hetzelfde jaar in deze toonsoort. Na de pauze speelt Pianoduo Scholtes & Janssens zijn lievelingswerk: Stravinsky's sprookjesachtige Petroesjka in Stravinsky's eigen bewerking voor piano vier handen. Met Russische fingerfoods geïnspireerd op Stravinsky's Petroesjka

Concert van de maand
26 december 2018
Eliane Rodrigues

Concert TIP
2 december 2018
Javier Rameix
Artikelen
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.