Januari    Februari    Maart    April    Mei    Juni    Juli    Augustus    September en verder


Details piano concert in Venray op zondag 4 februari 2018
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : Rangel Silaev
Programma : Rachmaninov, Liszt, Chopin, Prokofjev, Debussy, Rangel Silaev
Aanvang : 13:00
Prijs : €20 kinderen 5 euro incl. drankjes
Locatie : Venrayse villa
Plaats : Venray
Adres : dr. Kortmannweg 21
Postcode : 5804 BB
Tel. nr voor meer info : 06-53427123
Reserveren : http://kamerton@wxs.nl
Website voor meer info : http://www.rangel.nl
Opmerkingen : Concert van pianovirtuoos Rangel ‘Make My Dream’ in Venray

Aanstormend pianotalent uit Venray timmert aan de weg.

Op 4 februari om 13:00 geeft Rangel Silaev een thuisconcert ‘’Make My Dream’’ in Venay

De pas 17-jaar oude pianist, componist en muziek producer Rangel Silaev bewijst keer op keer een uniek talent te zijn. Niet alleen in provincie Limburg, maar ook ver daarbuiten. Zelfs internationaal weet hij zich keer op keer te onderscheiden. Zo wist hij onder andere al eens beslag te leggen op de 2e plaats bij het sterk bezette internationale EPTA pianoconcours 2014, mag hij zich winnaar noemen van het Novak pianoconcours 2016 in Tsjechië en wist hij ook de onderscheiding van Classic Young Masters van de Meesterproef bij De Doelen in de wacht te slepen, waardoor  hij een persoonlijk begeleidingstraject naar een internationale carrière heeft gekregen. Afgelopen jaar ontving Rangel  in Stadsschouwburg Sint-Niklaas in België uit handen van Edwin Rutten De Gouden Label aanmoedigingsprijs van Klassiek Centraal.

Rangel heeft 4 jaar aan het conservatorium in Tilburg gestudeerd. Momenteel doet hij het vierde jaar bij het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Daarnaast volgt hij in Den Haag het Atheneum. Dit alles combineert hij met een docentschap piano en is hij afgestudeerd als DJ-producer.

Naast het bestaande klassieke repertoire speelt Rangel bij concerten ook zelf gecomponeerde muziek. Hierbij heeft hij zichzelf als doel gesteld zijn steentje bij te dragen aan een betere wereld door meer onderling begrip. Zo heeft hij zijn zelf gecomponeerd stuk “Hymne voor de vrede” (waarin o.a. de volksliederen van Nederland, Rusland en Amerika zijn te herkennen), met het orkest  https://youtu.be/czOYi11Mxnw  en solo, al duizenden mensen bereikt in Nederland en in andere landen als Duitsland, België en Griekenland. Ook heeft hij in Kroatië, Tsjechië en Italië opgetreden. Maar Rangel is van meerdere markten thuis. Naast klassieke muziek houdt hij zich ook bezig met andere muziekstromingen en de productie van o.a. filmmuziek en EDM. Hiermee bereikt hij een breed publiek en weet hij vele jongeren te inspireren en bij zijn stichting Stemvork www.stemvorkvenray.nl  te betrekken.

Naast successen heeft Rangel ook te maken met tegenslagen. Zo stagneert het initiatief van Stichting Stemvork om in Venray een bescheiden, eigen concertzaal met verblijfsaccommodatie te realiseren. De stichting wil  hiermee internationale uitwisseling tussen jonge musici en een laagdrempelige toegang tot concerten voor een breed publiek mogelijk maken. Ondanks het feit dat het gebouw zelf af is, ontbreken de middelen voor de inrichting en de laatste afbouw. De stichting is dus wanhopig op zoek naar sponsoren en andere concrete ondersteuning, omdat de eigen middelen en privébijdragen zijn uitgeput.

Om het voltooien van de concertzaal te kunnen realiseren, is Rangel  3 jaar geleden gestart met een serie maandelijkse thuisconcerten “Make my dream”, om de mensen te laten zien wat Rangel met zijn Stichting te bieden heeft en ook om aandacht te trekken voor deze stichting en zijn project. Ongeacht alle moeilijkheden die Rangel met zijn jarenlange niet afgewerkte zaaltje in Venray heeft probeert hij zijn thuisconcert “Make my dream” op 4 februari 2018 in Venray toch door te laten gaan en zoveel mogelijk geld te verzamelen via concerten en sponsoren. Rangel streeft naar positieve veranderingen voor zijn stichting ‘’Stemvork’’ met ANBI-status die vele bijzondere projecten, zoals Internationale masterclass Academy voor jonge top-musici, concertenproductie in Venray en andere plaatsen meerdere jaren succesvol realiseert, wel op eigen kosten van Rangel en zijn moeder tot nu toe, wat er niet meer gaat. Omdat er geen sponsoren gevonden worden dreigt zijn Venrayse thuisconcertzaal nog jarenlang leeg blijven staan.  Er was genoeg aandacht voor het project van de media, o.a. door KRO die over Rangel en zijn doelen prachtige documentair in Nederland en in Kroatië met Katja Schuurman binnen 1 jaar had gefilmd en uitgezonden  https://youtu.be/c7t8ObT10DI   Documentaire “Make my dream” over Rangel en zijn zaaltje won Campusdoc filmfestival en werd in New York uitgezonden. Toch blijft het erbij en denkt men misschien dat Rangel en zijn moeder het zelf kunnen redden, terwijl zij hard hulp nodig hebben.

Om project te steunen blijft Rangel zoeken naar interessante concertmogelijkheden. Zijn nieuwe combinatieproject waarvoor Rangel geïnteresseerde concertproducenten en sponsoren zoekt heeft het volgende concept: het eerste deel bestaat uit klassieke muziek o.a. met eigen composities van Rangel en in het tweede deel zijn eigen elektronisch geproduceerde filmmuziek voor een live uitvoering waarbij hij ook live piano (met orkest) speelt. Zijn elektronische Remix I Miss You https://youtu.be/zyji86u9k0E , gemaakt in samenwerking met  Sonny Bass heeft op youtube kanaal Future House Music binnen paar dagen  75.200 weergaven  en  2.600 likes bereikt. Rangel: “Ik heb het gevoel dat ik op de juiste weg ben door mijn weloverwogen keuze van stukken voor breed publiek, moderne interpretatie van klassieke stukken en “open mind” voor experimenten. Ik vind het overigens wel erg jammer dat er zo weinig jong publiek naar de concerten komt. Daarom ben ik naast pianist, ook succesvol bezig als EDM Dj/Producer en docent, hetgeen nu een echte trend is. Ik heb al een combinatie tussen de twee compleet verschillende muziekstijlen gevonden, waarmee ik samen met musici en muzikanten van mijn Stichting Stemvork de muur tussen de klassieke muziek en het ‘moderne’ wil verbreken en de stijlen voor beide partijen interessant en innovatief maken”.

Voor dit bijzondere project is nog niet afgewerkte concertzaal van Stichting Stemvork in Venray echt nodig. In huiskamer van Rangel en zijn moeder Oksana kan helaas niet meer dan op 2 instrumenten samen gespeeld worden, voor elektronische muziek in combinatie met Steinway vleugel en andere instrumenten ontbreken akoestische elementen en afwerkingen en er is beperkte plaats voor publiek, andere musici en muzikanten, coaches, masterclassdocenten en muziekcritici. Met een gastenverblijf voor jonge talenten en hun docenten, geluidsingenieus, filmsmakers kan de Venrayse concertzaaltje “Studio Rangel” een nieuwe generatie concertenproductie fabriek worden waarop Nederland trots op mag zijn, en waar hard gewerkt zal worden aan allerlei verschillende soorten muziek. Er zullen ook concerten en professionele opnames plaats vinden. In de mooie doelen van de Stichting, verstand van zaken en professionele contacten twijfelen Rangel en zijn moeder niet. Professionals, impresario’s en artiesten zijn zeer enthousiast over dit project.  

Rangel: “Wij missen slechts nog stomweg geld. De concertzaal/studio staat er al, alleen is het nu compleet leeg en kaal, en juist voor alle akoestische elementen, apparatuur en afwerkingen komen we geld te kort, wat een grote drempel is voor de start van dit project. Zelfs meerdere musici en goede muzikanten hebben we al. Sommigen hebben al tijdens mijn thuisconcerten serie ‘’Make my dream’’ opgetreden. Maar ik wil een kartrekker voor talenten in heel Nederland worden. Het belangrijkste op dit moment is de afwerking van ons concertzaaltje/studio waarin wij onbeperkt en ongestoord samen kunnen oefenen, experimenten met nieuwe eigen muziek, elkaar steunen, motiveren en verder door het hele land met theater- en concertzalenproducties verder te kunnen gaan”.

Rangel blijft echter positief, hij werk momenteel hard aan zijn volgende Valentijnsconcert “From Russia with Love!”  samen met het orkest Koperslag onder leiding van dirigent Jan van den Eijnden. Het concert in de serie Verrassende Ontmoetingen zal in Tilburg op 18 februari op 14:30 in de Factoriumzaal plaats vinden. In het Koperslag ensemble spelen zowel gevorderde amateurs als professionele koperblazers en slagwerkers. Enkele musici van het ensemble schrijven zelf werken of arrangementen. Weer een nieuwe mogelijkheid voor Rangel als componist en pianist door samenwerking voor zijn Stichting Stemvork andere artiesten en producenten van nieuwe muziek te vinden.  In het Tilburgse concertprogramma staan vele stukken van Russische componisten, zoals Rachmaninov, Rimsky-Korsakov, Mussorgsky, Prokofjev.

Het concert word afgesloten met een triomfale en gezamenlijke uitvoering van Rangel’s eigen orkestcompositie “Hymne voor vrede”. Het stuk staat helemaal in het teken van vrede en heeft een zeer diepliggende verhaallijn die Rangel ook altijd uitlegt aan het publiek. Er zijn al 2 succesvolle uitvoeringen in Overloon en in de Concertzaal Tilburg met het andere orkest geweest.  
Rangel: "Ik hoop dit stuk nog verder met mijn (toekomstige) eigen orkest uit te breiden om in vele landen uit te voeren. Ik componeer en produceer interessante stukken voor gezamenlijke voorbereidingen in Venray en uitvoeringen in Limburg, nationaal en internationaal. Ik hoop dat ik door mede van mijn oproep mijn Stichting project van de grond af krijg. Mijn doel is om met mijn muziek mensen bij elkaar te brengen, de muziek op verschillende manieren te laten interpreteren en om deze modern en boeiend te laten klinken”.

Op 4 februari wordt in Venray zoals in principe iedere eerste zondag van de maand om 13.00 uur een thuisconcert gegeven (bij voldoende aanmeldingen uiterlijk 2 dagen voor het concert). Omdat de concertzaal nog niet beschikbaar is, worden deze thuisconcerten in de woonkamer gegeven waardoor er helaas slechts 35 plaatsen nog beschikbaar zijn. Kosten zijn 20 euro p.p. inclusief een drankje, kinderen tot 12 jaar betalen slechts 5 euro. Met een aankoop van uw cadeaubon “Concertbeleving bij pianovirtuoos/componist Rangel Silaev” voor uw vrienden, familie of collega’s steunt u de opkomende concertzaal/studio van Rangel, zijn stichting Stemvork voor topmusici, muzikanten en ontwikkeling van nieuwe (film)muziekstijlen. De cadeaubon wordt gepersonaliseerd met uw boodschap.
Mogelijkheden voor boekingen voor privé-/familie concerten van Rangel in Venray in de weekenden bestaan ook. Rangel en Oksana ontvangen graag grotere groepen en proberen altijd voor alle opdrachtgevers iets bijzonders voor te bereiden. en worden uitgevoerd op de prachtige Steinway vleugel. Locatie: Dr. Kortmannweg 21 Venray.
Voor een impressie van de thuisconcerten, zie:
tv-programma  https://youtu.be/eJOmVLMy0b4  over Internationale thuisconcert van Rangel en o.a. met BN’r Remko Harms, Poolse en Russische sopraan,
en de verzamelvideo van afgelopen Internationale concert https://youtu.be/C-86KlZqNMY
Kaarten zijn te reserveren via: kamerton@wxs.nl
Voor meer informatie over concerten of sponsormogelijkheden: www.rangel.nl of  www.stemvorkvenray.nl

Heeft u een idee hoe Rangel voor zijn stichting  sponsoren kan vinden, met praktische zaken helpen of bent u er zelf een dan kunt u contact opnemen met Oksana Titova
t. 06-53427123 kamerton@wxs.nl

Concert van de maand
25 mei 2019
Jaap Eilander

Artikelen
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.