Details piano concert in Tilburg op zondag 18 februari 2018
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : Rangel Silaev
Andere uitvoerenden : orkest koperslag
Programma : Rangel Silaev
• Rachmaninoff - Etude Tableaux No. 9;
• Prokofiev – Sonata No.3;
• Chopin - Scherzo no.2;
• Debussy – Prelude No. 5 ‘Bruyères’;
• Debussy – Prelude No.8 ‘La fille avec les cheveux de lin’;
• Schubert - Erlkönig (arr. Liszt);

Rangel Silaev en Koperslag
Rangel Silaev - Hymne voor Vrede

Koperslag
• Mussorgsky – Delen uit ‘Schilderijententoonstelling;
• Rimsky-Korsakov – ‘Optocht van de Edelen’ uit ‘Mlada’;
• Prokofiev – Delen uit ‘Lieutenant Kijé, Op.60
Aanvang : 14:30
Locatie : Muziekzaal Factorium Podiumkunsten,
Plaats : Tilburg
Adres : Koningsplein 11-a Tilburg.
Tel. nr voor meer info : 06-53427123
Reserveren : http://kamerton@wxs.nl
Website voor meer info : http://rangel.nl
Opmerkingen : Concert van pianovirtuoos Rangel met orkest in Tilburg From Russia
with Love!
18 februari om 14.30 uur

Op 18 februari 2018 vindt in het Factorium in Tilburg een bijzonder concert plaats in de concertserie Verrassende Ontmoetingen. Een mooie samenwerking tussen de getalenteerde jonge pianist Rangel Silaev en het Brabants Koperensemble ‘Koperslag’.

Zij hebben ieder hun eigen programma, maar spelen samen het door Rangel Silaev gecomponeerde werk Hymne voor Vrede.

Koperslag bestaat sinds 1990 en ontstond vanuit een initiatief van Sjef Roberts en Jan van den Eijnden. Het ensemble verzorgt een kleine serie concerten per jaar. De kern van het ensemble bestaat uit musici die trompet, bugel, hoorn, euphonium, trombone, bastuba en slagwerk spelen. Het brede en gevarieerde repertoire bestaat uit zowel originele (brassband) composities als speciale arrangementen uit alle stijlperioden. In het ensemble spelen zowel gevorderde amateurs als professionele koperblazers en slagwerkers. Enkele musici binnen van het ensemble schrijven zelf werken of arrangeren. De muzikale leiding van het gezelschap is van meet af aan in handen van Jan van den Eijnden.Rangel Silaev
De 17-jarige piano openbaring Rangel Silaev begon al met piano spelen toen hij vijf jaar was. Sinds 2010 kreeg hij onderwijs in twee studierichtingen op het Conservatorium (piano en compositie), masterclasslessen bij buitenlandse docenten en Imola Piano Academy. Vanaf 1 september 2014 volgt Rangel zijn interne opleiding bij het Conservatorium van Den Haag. Ondanks Rangel's jonge leeftijd is zijn prijzenkast al grotendeels gevuld. In theaters, concertzalen, tv-programma's in Nederland en andere Europese landen is hij succesvol gebleken. Rangel Silaev was 2de bij het internationale EPTA pianoconcours 2014, werd de winnaar van het Internationaal Novak pianoconcours 2016 in Tsjechië, de winnaar van Meesterproef bij De Doelen en had de onderscheiding Classic Young Masters gekregen. Daarmee heeft hij persoonlijke begeleidingstraject ter voorbereiding van zijn internationale concertpianist carrière gekregen.  Naast het klassieke repertoire speelt hij op concerten zelf gecomponeerde muziek. Rangel heeft een duidelijke missie om de wereld in vrede te brengen. Hij heeft  voor 1500 mensen een zelf eigen compositie  ‘Hymne voor de vrede’ (met volksliederen van Rusland, Amerika en Nederland in elkaar geweven met zijn eigen thema's) met het orkest uitgevoerd https://youtu.be/czOYi11Mxnw   .  Rangel verrast het publiek met virtuoos emotionele pianospel. Rangel is vaak op TV.  Documentair over Rangel “Make my dream” won Camposdoc filmfestival en 50-minuten lange KRO documentair met Katja Schuurman werd 1 jaar, o.a. in Dubrovnik gefilmd en kwam op 17.09.16 op TV  https://youtu.be/c7t8ObT10DI  Volg hem op site www.rangel.nl  om een muzikaal fenomeen op TV in de grote zalen niet te missen.

Naast successen heeft Rangel ook te maken met tegenslagen. Zo stagneert het initiatief van Stichting Stemvork om in Venray een bescheiden, eigen concertzaal met verblijfsaccommodatie te realiseren. De stichting wil  hiermee internationale uitwisseling tussen jonge musici en een laagdrempelige toegang tot concerten voor een breed publiek mogelijk maken. Ondanks het feit dat het gebouw zelf af is, ontbreken de middelen voor de inrichting en de laatste afbouw. De stichting is dus wanhopig op zoek naar sponsoren en andere concrete ondersteuning, omdat de eigen middelen en privébijdragen zijn uitgeput.

Om het voltooien van de concertzaal te kunnen realiseren, is Rangel  3 jaar geleden gestart met een serie maandelijkse thuisconcerten “Make my dream”, om de mensen te laten zien wat Rangel met zijn Stichting te bieden heeft en ook om aandacht te trekken voor deze stichting en zijn project. Ongeacht alle moeilijkheden die Rangel met zijn jarenlange niet afgewerkte zaaltje in Venray heeft probeert hij zijn thuisconcert “Make my dream” op 4 februari 2018 in Venray toch door te laten gaan en zoveel mogelijk geld te verzamelen via concerten en sponsoren. Rangel streeft naar positieve veranderingen voor zijn stichting ‘’Stemvork’’ met ANBI-status die vele bijzondere projecten, zoals Internationale masterclass Academy voor jonge top-musici, concertenproductie in Venray en andere plaatsen meerdere jaren succesvol realiseert, wel op eigen kosten van Rangel en zijn moeder tot nu toe, wat er niet meer gaat. Omdat er geen sponsoren gevonden worden dreigt zijn Venrayse thuisconcertzaal nog jarenlang leeg blijven staan.  Er was genoeg aandacht voor het project van de media, o.a. door KRO die over Rangel en zijn doelen prachtige documentair in Nederland en in Kroatië met Katja Schuurman binnen 1 jaar had gefilmd en uitgezonden.  Documentaire “Make my dream” over Rangel en zijn zaaltje won Campusdoc filmfestival en werd in New York uitgezonden. Toch blijft het erbij en denkt men misschien dat Rangel en zijn moeder het zelf kunnen redden, terwijl zij hard hulp nodig hebben.

Om project te steunen blijft Rangel zoeken naar interessante concertmogelijkheden. Zijn nieuwe combinatieproject waarvoor Rangel geïnteresseerde concertproducenten en sponsoren zoekt heeft het volgende concept: het eerste deel bestaat uit klassieke muziek o.a. met eigen composities van Rangel en in het tweede deel zijn eigen elektronisch geproduceerde filmmuziek voor een live uitvoering waarbij hij ook live piano (met orkest) speelt. Zijn elektronische Remix I Miss You https://youtu.be/zyji86u9k0E , gemaakt in samenwerking met  Sonny Bass heeft op youtube kanaal Future House Music binnen paar dagen  75.200 weergaven  en  2.600 likes bereikt. Rangel: “Ik heb het gevoel dat ik op de juiste weg ben door mijn weloverwogen keuze van stukken voor breed publiek, moderne interpretatie van klassieke stukken en “open mind” voor experimenten. Ik vind het overigens wel erg jammer dat er zo weinig jong publiek naar de concerten komt. Daarom ben ik naast pianist, ook succesvol bezig als EDM Dj/Producer en docent, hetgeen nu een echte trend is. Ik heb al een combinatie tussen de twee compleet verschillende muziekstijlen gevonden, waarmee ik samen met musici en muzikanten van mijn Stichting Stemvork de muur tussen de klassieke muziek en het ‘moderne’ wil verbreken en de stijlen voor beide partijen interessant en innovatief maken”.

Programma 18 februari

Rangel Silaev
• Rachmaninoff - Etude Tableaux No. 9;
• Prokofiev – Sonata No.3;
• Chopin - Scherzo no.2;
• Debussy – Prelude No. 5 ‘Bruyères’;
• Debussy – Prelude No.8 ‘La fille avec les cheveux de lin’;
• Schubert - Erlkönig (arr. Liszt);

Rangel Silaev en Koperslag
Rangel Silaev - Hymne voor Vrede

Koperslag
• Mussorgsky – Delen uit ‘Schilderijententoonstelling;
• Rimsky-Korsakov – ‘Optocht van de Edelen’ uit ‘Mlada’;
• Prokofiev – Delen uit ‘Lieutenant Kijé, Op.60

Locatie: Muziekzaal Factorium Podiumkunsten, Koningsplein 11-a Tilburg.
Parkeren in Parkeergarage Koningsplein

Concert van de maand
26 december 2018
Eliane Rodrigues

Concert TIP
2 december 2018
Javier Rameix
Artikelen
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.