Februari    Maart    April    Mei    Juni    Juli    Augustus    September    Oktober en verder


Details pianoconcert in Brussel- BELGIE op maandag 7 mei 2018
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : Emmy Wils & Tim Mulleman
Andere uitvoerenden : Aurélien Dony, Voordrager
Programma : Dimitri Arnauts - Piano Suite 'Humble Memories'
for straight-strung piano
Aanvang : 19:00
Prijs : €20,-
Locatie : BOZAR
Plaats : Brussel- BELGIE
Adres : Ravensteinstraat 23
Postcode : 1000
Tel. nr voor meer info : 0032471415349
Reserveren : http://https://www.bozar.be/en/activities/140134-dimitri-arnauts---humble-memories
Website voor meer info : http://www.dimitriarnauts.be/project-memories-en.html
Opmerkingen : Kattejongen die onder de stoof slapen en spelen, vriendenvreugde op weg naar school, avondvogels die in de tuin de nacht inluiden, moeder kip die haar kuikens fier door het gras loodst, onze heldhaftige dromen van ridders en veldslagen, de vervelende platte rust in de klas, ...

Deze contrastrijke suite van miniaturen voor vier-handen piano, Humble Memories, is een simpele en nostalgische muzikale vertaling van momenten en atmosferen uit de kinder- en jeugdjaren van de componist... Maar wie heeft uiteindelijk dergelijke herinneringen niet?

Humble Memories zal door opkomend talent Emmy Wils en Tim Mulleman gebracht worden op de nieuwe revolutionaire rechtsnarige vleugelpiano gebouwd door Chris Maene. In een tijdperk waar piano’s gestandaardiseerd zijn heeft Chris Maene een nieuwe, baanbrekende generatie vleugelpiano’s gelanceerd die een innoverend en verfrissend alternatief aanbiedt.

Deze nieuwe piano heeft een authentieke klank, transparante bassen en verschillende klankregisters. Tegelijk biedt het instrument dezelfde touché, stabiliteit en kracht als hedendaagse concertpiano’s.

Voor het eerst in decennia kunnen muzikanten en muziekliefhebbers een écht vernieuwende en originele klankwereld ontdekken.


OVER DE COMPONIST

Dimitri Arnauts (°1973) is een Belgische componist die zich tot doel stelt hart, ziel en geest te verheffen en te bekoren dankzij de herstelde schoonheid van melodie, harmonie, polyfonie en contrapunt, en via de talloze kleuren der instrumenten en menselijke stemmen. Sinds 2004 componeerde hij ongeveer 600 werken van zeer verscheiden vorm, opzet en bezetting, namelijk symfonische gedichten, concerto’s, kamermuziek- en pianowerken, psalmen, oratorio’s, cantates en passieverhalen. Meer info op www.dimitriarnauts.com

OVER DE UITVOERDERS

Emmy Wils (°1994), was al op jonge leeftijd in muziek geïnteresseerd en is vandaag uitgegroeid tot een enthousiaste 23-jarige student-muzikant. Toen ze 9 jaar was, kreeg ze haar eerste pianolessen van Johan Bossers in de Stedelijke Muziekacademie van Tongeren. In 2012 heeft ze haar studies aangevangen in Conservatorium van Brussel in de klas van Piet Kuijken en Hans Ryckelynck en dit jaar zal ze haar master beëindigen in de klas van Boyan Vodenitcharov. Gedurende haar studietijd heeft ze ook de kans gehad te studeren aan het prestigieuze Hochschule für Musik Frans Liszt te Weimar, Duitsland in de klas van Peter Waas.

Doorheen de jaren heeft ze de mogelijkheid gekregen masterclasses te volgen bij o.a. Pavel Eliashevic, Wolfgang Manz, Massimiliano Mainolfi, Rasa Biveiniene Yakutite, Christian Wilm Müller, Lukas Vondraçek, ... en heeft ze als 16-jarige als solist met orkest mogen optreden.

Emmy won veel prijzen op nationale en internationale competities in de Cantabile-wedstrijd, Belfius Classics, Stephan de Jonghe-wedstrijd, Concours de piano de Liège, Concours André Charlier, VriendenCultuurprijs Tilburg, Triomphe de l’Art,...


Tim Mulleman (°1993, België) begon op elfjarige leeftijd met pianolessen onder de hoede van dirigent Hans Casteleyn. Na zijn studies klassieke piano, jazz en begeleiding met de hoogste onderscheidingen te hebben volbracht aan de provinciale academie, studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Jan Michiels en later in Wenen aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien bij Christiane Karajeva. Hij behaalde er zijn Bachelor graad met grote onderscheiding, en voor zijn Master eindrecital en thesis – specialiserend in transcriptie en improvisatie – kreeg hij zelfs een grootste onderscheiding toegekend.

Hij speelde solo en in pianoduo met Hiu-Man Chan tijdens het Festival van Vlaanderen 2013, nam deel aan het internationaal Euroclassical project in 2014 en 2015, en was te horen op het vermaarde Bartók Symposium van de Koninklijke Bibliotheek in Brussel in 2014, op het Rodrigo Symposium 2015, het Gross Festival 2015, enz.

Voorts volgde Tim masterclasses bij Herbert Schuch, Neal Peres da Costa, Philippe Graffin, Amy Linn, Paul Dombrecht, Piet Kuijken, Jan Vermeulen, Irene Russo, Augustin Léon Ara, Thomas Dieltjens, Eric Robberecht, Alan Weiss, enz.


OVER DE VOORDRAGER

Aurélien Dony (°1993) werd geboren op 16 april 1993 in Dinant. Gepassioneerd door literatuur, publiceert hij tussen zijn 18 en 24 jaar vier dichtbundels en schreef hij samen met zijn vriend Claude Raucy een roman.

Na het behalen van zijn Diploma Docent Frans, trad Aurélien het Koninklijk Conservatorium van Brussel binnen waar hij Toneel studeert. Zijn passie voor poëzie zal hem enthousiast leiden tot declamatie.

Hij werkt met dichters van alle tijden en geeft, lerend van hun œuvre, regelmatig lezingen aan de Cirkel van Reizigers (Brussel), aan het Huis van de Poëzie van Namen of tijdens verschillende recitals.

Zo leent hij zijn stem aan hedendaagse dichters zoals Jean Loubry, Charline Lambert, Karel Logist ...

Bovendien gaf Aurélien talrijke uitvoeringen als zanger van de groep Géminides (poëtische teksten van Molière, Van Gogh, Camus op muziek zettend...)

Concert van de maand
25 mei 2019
Jaap Eilander

Artikelen
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.