Details pianoconcert in Amsterdam op zondag 11 november 2018
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : Misha Fomin
Programma : Beethoven: Sonate Pathetique en de Mondscheinsonate
Tsjaikovski: De Seizoenen op. 37bis
Aanvang : 14:15
Prijs : vanaf € 29.00
Locatie : Het Concertgebouw
Plaats : Amsterdam
Adres : Concertgebouwplein 10
Postcode : 1071  L
Tel. nr voor meer info : 06 543 970 74
Reserveren : http://mfpiano.nl/kaarten-bestellen/
Website voor meer info : https://bit.ly/2DzpYr5
Opmerkingen : Russische meesterpianist Fomin terug in de Kleine Zaal van het Amsterdams concertgebouw!

‘Met zijn spel, rijk aan klanknuances en volle warme toon, belichaamt Fomin de virtuoze Russische pianotraditie!’, zo schreef de internationale pers.

Beethoven componeerde zijn ‘Grande Sonate Pathétique’ op 27 jarige leeftijd. De Pathétique (de 8ste sonate in de rij van 32 pianosonates) is de belangrijkste vroege sonate van Beethoven; niet zelden wordt gezegd dat met deze compositie de romantische periode pas echt begint. ‘
De Seizoenen’ op. 37b van Tsjaikofsky zijn twaalf korte karakterstukken voor de maanden van het jaar. Bij iedere compositie staat een ondertitel en een gedicht, die de sfeerimpressie ondersteunen. Dit zijn korte gedichtjes van de toentertijd bekende Russische dichters.Biografie van Misha Fomin
Misha Fomin (1969, Rusland) volgde al vanaf zijn 8e jaar piano-opleidingen bij diverse instituten en leraren van faam en naam. In Moskou studeerde hij Cum Laude af aan de befaamde Muziekacademie aldaar. Er volgden diverse masterclasses en aanvullende piano-opleidingen in Duitsland en Nederland waar hij  studeerde aan het Sweelinck Conservatorium bij Jan Wijn.

Misha Fomin is als geen ander in staat - met zijn enorme technische kwaliteiten zijn er voor hem geen beperkingen - een veelheid aan muzikale ervaringen bij de luisteraar te creëren. Jan Wijn zei in 1997 over zijn toenmalige student: "M. Fomin is een excellente pianist met een bijzonder goede techniek en fijn muzikaal gehoor. Door zijn virtuositeit kan hij de moeilijkste stukken van het pianorepertoire aan. Zijn muzikaliteit komt tot uitdrukking in een perfecte frasering en timing, goede smaak en gevoel voor stijl en structuur. Fomin is een jonge, talentvolle musicus."

Misha Fomin won prijzen op gerenommeerde pianoconcoursen en is inmiddels een veelgevraagd pianist in binnen- en buitenland.


Concert van de maand
25 mei 2019
Jaap Eilander

Artikelen
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.