Juni    Juli    Augustus    September    Oktober    November    December    Januari 2020    Februari 2020 en verder


Details pianoconcert in Zaandam op zaterdag 22 september 2018
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : René van Sluis
Programma : Chopin - Nocturnes op.9 nr1 , op. 27 nr 1, op. 72 nr 1, op. posth. nr 20.
Schumann - Arabesque op. 18, Romance op. 28 nr 2
Brahms - Rhapsodie op. 79 nr 2
Aanvang : 20:00
Prijs : volwassenen:10 €
jongeren - 18j: 5 €
Locatie : Verkadezaal - Fluxus Centrum voor de Kunsten
Plaats : Zaandam
Adres : Westzijde 148
Postcode : 1506 EK
Tel. nr voor meer info : +32 478 46 39 40
Reserveren : http://rpvsmanagement@gmail.com
Website voor meer info : http://www.renevansluis.jouwweb.nl
Opmerkingen : Op zaterdag 22 september 2018 om 20u treedt concertpianist René van Sluis op in de Verkadezaal in Zaandam.
Zijn nieuwe CD "Chopin, Schumann en Brahms" is daar in mei opgenomen door klankregisseur en producer Nol Sicking.
En die avond speelt hij voor ons het programma van zijn nieuwe CD.
Naar aanleiding van een interview met René van Sluis schreef Ton de Lange op 11 juli 2018 een prachtig artikel over hem voor het Noord Hollands Dagblad:
"In zijn Heemskerkse flat heeft de geboren Wormenveerder zich omringd met religieuze kunst. Dankzij een nalatenschap uit de familie leeft René van Sluis in museale sfeer. 'Mon petit Hermitage' noemt hij deze volstrekt unieke habitat. "Ik hoor helemaal niet in deze tijd, ik doe geen concessies". Hij geeft er tevens zang- en pianoles en studeert zo'n vier uur per dag.

René is een van de vier kinderen van muzikale ouders. Moeder Annie Hartland was concertpianist, vader Gerben talentvol violist. "Hij 'moest' echter de bakkerszaak van zijn vader overnemen, aan de Goudastraat in Wormerveer.". Op zijn elfde werd René van Sluis voorgesteld aan de beroemde Arthur Rubinstein en speelde voor hem Chopins 'Fantasie Impromptu'. Na zijn middelbare studies ging  hij studeren bij Karel Hilsum aan het Conservatorium van Amsterdam en in 1981 studeerde hij cum laude af bij Aafje Heynis. "Toen was ik een begenadigd kind, nu een man die op latere leeftijd een hernieuwde carrière is begonnen."
Zijn zangcarrière, ooit gestimuleerd door befaamde zangpedagogen Maartje Kliffen in Bergen aan Zee, Aafje Heynis op het Conservatorium in Arnhem,  later toen hij ging verder studeren, door Bernard Kruysen, Coby Riemersma , Cristina Deutekom en Professor Dr Jozef Metternich in Keulen, heeft hem op de grootste podia in Europa gebracht: Brussel, Antwerpen,Verviers, Londen, Birmingham, Keulen, de Scala van Milaan en herhaaldelijk het Concertgebouw Amsterdam, en was vijf jaar geleden namelijk zomaar voorbij . Dit als gevolg van een bacterie in zijn longen.
"Aan mijn stem mankeerde niets, wel  aan mijn longcapaciteit. Sindsdien heb ik de piano opnieuw ontdekt. Sterker, het is alleen maar verdiept. Ik hou van het podium. Daar klinkt de hartenklop van het moment, de interpretatie is het meest interessante aspect van livemuziek. De dieperliggende weemoed te horen, zo mooi."
René  van Sluis is ver gekomen, na zijn eerste optreden in het wereldberoemde Concertgebouw in Amsterdam, op 22 juli 1985. Hij kan trots zijn op zichzelf. En wie kan nu zeggen dat hij zo mooi ingelijst aan de muur hangt? In een Carel Willink-achtige foto waarbij hij als het ware opgaat in het geschilderde doek met 'Christus in de hof van Gethsemane'?"
Na afloop van het concert is er gelegenheid onder genot van een hapje en een drankje René van Sluis persoonlijk te spreken tijdens de signeersessie bij de verkoop van zijn nieuwe CD.

Praktische informatie:
Entree:
? aan de zaal: 10 euro/ jongeren -18j 5 euro
? in voorverkoop (excl. servicekosten voor online aankoop): 10 euro/jongeren -18j 5 euro

Tickets & Info:
? online op eventbrite
? via mail: rpvsmanagement@gmail.com
? info: www.renevansluis.jouwweb.nl

Concert van de maand
25 mei 2019
Jaap Eilander

Artikelen
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.