Details pianoconcert in Amsterdam op dinsdag 9 oktober 2018
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : René van Sluis
Programma : Chopin: 4 nocturnes op 9,27 en 72 nr1, op posth nr 20, prelude op 28 nr 15, mazurka op.7 nr 1
Schumann: arabesque op.18, romance op 28 nr 2
Brahms: 4 walsen, rhapsodie op 79 nr 2
Aanvang : 20:00
Prijs : € 15 - € 12 in voorverkoop via eventbrite - jongeren -18j € 10
Locatie : Amstelkerk
Plaats : Amsterdam
Adres : Amstelveld 10
Postcode : 1017 JD
Tel. nr voor meer info : 0032 478463940
Reserveren : http://rpvsmanagement@gmail.com
Website voor meer info : http://www.renevansluis.jouwweb.nl
Opmerkingen : Op dinsdag 9 oktober 2018 om 20u treedt concertpianist René van Sluis op in de Amstelkerk in Amsterdam.
Die avond geeft hij er een recital met werken van Chopin, Schumann en Brahms.
René van Sluis is geboren en getogen in de Zaanstreek. Hij werd op 11-jarige leeftijd voorgesteld aan de beroemde pianist Arthur Rubinstein. Na een prachtige zangcarrière, die hem op de grootste podia van Europa heeft gebracht, is hij begonnen aan hernieuwde carrière als concertpianist.
Naar aanleiding van een interview met René van Sluis schreef Ton de Lange op 11 juli 2018 een prachtig artikel over hem voor het Noord Hollands Dagblad:
"In zijn Heemskerkse flat heeft de geboren Wormenveerder zich omringd met religieuze kunst. Dankzij een nalatenschap uit de familie leeft René van Sluis in museale sfeer. 'Mon petit Hermitage' noemt hij deze volstrekt unieke habitat. "Ik hoor helemaal niet in deze tijd, ik doe geen concessies". Hij geeft er tevens zang- en pianoles en studeert zo'n vier uur per dag.

René is een van de vier kinderen van muzikale ouders. Moeder Annie Hartland was concertpianist, vader Gerben talentvol violist. "Hij 'moest' echter de bakkerszaak van zijn vader overnemen, aan de Goudastraat in Wormerveer.". Op zijn elfde werd René van Sluis voorgesteld aan de beroemde Arthur Rubinstein en speelde voor hem Chopins 'Fantasie Impromptu'. Na zijn middelbare studies ging  hij studeren bij Karel Hilsum aan het Conservatorium van Amsterdam en in 1981 studeerde hij cum laude af bij Aafje Heynis. "Toen was ik een begenadigd kind, nu een man die op latere leeftijd een hernieuwde carrière is begonnen."
Zijn zangcarrière, ooit gestimuleerd door befaamde zangpedagogen Maartje Kliffen in Bergen aan Zee, Aafje Heynis op het Conservatorium in Arnhem,  later toen hij ging verder studeren, door Bernard Kruysen, Coby Riemersma , Cristina Deutekom en Professor Dr Jozef Metternich in Keulen, heeft hem op de grootste podia in Europa gebracht: Brussel, Antwerpen,Verviers, Londen, Birmingham, Keulen, de Scala van Milaan en herhaaldelijk het Concertgebouw Amsterdam, en was vijf jaar geleden namelijk zomaar voorbij . Dit als gevolg van een bacterie in zijn longen.
"Aan mijn stem mankeerde niets, wel  aan mijn longcapaciteit. Sindsdien heb ik de piano opnieuw ontdekt. Sterker, het is alleen maar verdiept. Ik hou van het podium. Daar klinkt de hartenklop van het moment, de interpretatie is het meest interessante aspect van livemuziek. De dieperliggende weemoed te horen, zo mooi."
René  van Sluis is ver gekomen, na zijn eerste optreden in het wereldberoemde Concertgebouw in Amsterdam, op 22 juli 1985. Hij kan trots zijn op zichzelf."...

René van Sluis geeft graag de voorkeur aan concerten in zijn geboortestreek en omgeving, waar hij als jong talent vele pianoconcerten heeft gegeven.

Na afloop van het concert is er gelegenheid René van Sluis persoonlijk te spreken tijdens de signeersessie bij de verkoop van zijn nieuwe CD.
Kan u die avond niet aanwezig zijn, de eerstvolgende concertdata zijn:
- Zondag 21 oktober 2018 om 14 u - Vrijburcht - Heemskerk
- Zaterdag 17 november 2018 om 20 u - Conservatorium - Brussel

De CD "Chopin, Schumann, Brahms" is ook te verkrijgen bij:
- Dirk Heijne Muziek , Heiligeweg 11, 1561 DD Krommenie
- Muziekhandel Borstlap , Bakkummerstraat 13, 1901 HJ Castricum
- CD & DVD Shop Erwin Vermast, Zuiderhoofdstraat 2, 1561 AL Krommenie
- Boekhandel Feijn, Laat 47, 1811 EB Alkmaar

Concert van de maand
26 december 2018
Eliane Rodrigues

Concert TIP
2 december 2018
Javier Rameix
Artikelen
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.