Details pianoconcert in Schipluiden op zondag 25 november 2018
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : Jaap Eilander
Programma : Bach, Suite in A BWV 832
Bach, Sicilienne
Haydn, Variationen in f moll
Grieg, diverse werken
Aanvang : 12:00
Prijs : 15
Locatie : Op Hodenpijl
Plaats : Schipluiden
Adres : Rijksstraatweg 20-22
Postcode : 2636 AX
Website voor meer info : http://ophodenpijl.nl

Biografie van Jaap Eilander
Romantische pianomuziek van Bach, Chopin, Schumann of Schubert. Zo vertolkt dat er bij u een snaar gaat trillen. Dat is Jaap ten voeten uit.
Hij studeerde aan het Conservatorium te Den Haag bij Geoffrey Madge en bij onder meer de bekende pianiste Marietta Petkova. In 2001 was hij 1e prijs- winnaar van het Petrof Concours.
Jaap verzorgt regelmatig pianorecitals. Meestal in kleine kring maar sinds 2015 is hij een serie begonnen waarvan de uitvoering veel meer is dan die van een leuke pianobespeling. Allereerst is daar de bijzondere uitstraling. De concerten zijn altijd op een toplocatie:  een deftig landhuis of zelfs een paleis. Zo was de locatie van het eerste concert paleis Soestdijk en het tweede - in 2016 - in kasteel/landhuis Vanenburg te Putten. Bepaald ook niet verkeerd. De derde editie vond plaats in het Akoesticum in Ede (2017) en de vierde editie gaan we beleven op 21 oktober 2017 in het Kurhaus in Scheveningen. Verder worden deze concerten toegelicht door toppresentator/pianokenner Herman Zondag. Zeker een grote meerwaarde voor deze bijzondere concerten. De serie heeft meestal maar één concert per jaar maar dan heb je - mede door het uitgekiende -programma - ook wat! Op de "kleinere" concerten is Jaap naast solist ook vaak de begeleider van een violist of een koor. Verder vormt hij met zijn vader en organist Peter Eilander een duo. Begin 2012 verscheen zijn eerste solo-cd getiteld 'Arabeske' met werken van Schumann, Chopin, Liszt en Prokofiev, gevolgd door een Bach-album in 2015. Deze cd's zijn te koop in de pauze en na afloop van dit concert. Als pianodocent heeft Jaap Eilander een eigen lespraktijk in zijn woonplaats Deventer voor kwalitatief hoogstaand piano-onderwijs.
Zie voor meer info: http://www.jaapeilander.nl

Tjeerd de Haan, juli 17


Concert van de maand
25 mei 2019
Jaap Eilander

Artikelen
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.