Mei    Juni    Juli    Augustus    September    Oktober    November    December    Januari 2020 en verder


Details piano concert in Amsterdam op zondag 31 maart 2019
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : René van Sluis
Programma : Chopin, Schumann, Brahms
Aanvang : 15:00
Prijs : €10 (kinderen -12j €5)
Locatie : Het Ramses Shaffy Huis
Plaats : Amsterdam
Adres : Piet Heinkade 231
Postcode : 1019 HM
Tel. nr voor meer info : +32 478 469340
Reserveren : http://rpvsmanagement@gmail.com
Website voor meer info : www.renevansluis.nl
Opmerkingen : René van Sluis is, na een mooie en succesvolle zangcarrière, teruggekeerd op het podium als concertpianist. In het Ramses Shaffy Huis speelt hij zijn programma « Weemoed en Verstilling » met werken van Chopin, Schumann en Brahms.

Over René van Sluis

René van Sluis, geboren te Wormerveer, begon op zeer jonge leeftijd met pianolessen van zijn moeder. Al snel gaf hij vele recitals en concerten. Op 11- jarige leeftijd werd hij voorgesteld aan de beroemde pianist Arthur Rubinstein.
Na zijn gymnasiumtijd studeerde hij bij Karel Hilsum aan het Conservatorium van Amsterdam. Op 24-jarige leeftijd ontdekte de bekende zangpedagoge Maartje Kliffen zijn stem en adviseerde hem een beroepsopleiding te volgen. Waarna hij ging studeren aan het Conservatorium van Arnhem, bij Aafje Heynis bij wie hij cum laude afstudeerde.

Na zijn conservatoriumtijd vervolgde hij zijn studie in Nederland bij Coby Riemersma, Bernard Kruysen, Cristina Deutekom (operarepertoire) en in Keulen bij de bekende zangpedagoog Professor Dr Josef Metternich.

Zijn succesvolle zangcarrière heeft hem op de grootste podia in Europa gebracht: Keulen, Londen, Birmingham, Antwerpen, Brussel, Luik, de Scala van Milaan en herhaaldelijk in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam.
Hij heeft concerten gegeven in zowel oratoria en opera’s en vooral liederenrecitals waarvoor hij een grote liefde heeft (Schubert, Schumann, Brahms en Duparc), en waarbij hij regelmatig begeleid werd door pianiste Eva Scholtens.

Na het afsluiten van zijn zangcarrière heeft hij zich opnieuw gericht op de pianostudie.
De vraag aan René van Sluis waarom weer de piano?
« Zingen en piano spelen liggen voor mij in elkaars verlengde. Het Bel Canto, wat je hoort o.a. in aria’s van Bellini (Casta Diva) klinkt door in de melodische lijnen die Chopin schreef in o.a. zijn nocturnes. Chopin stuurde zijn leerlingen op zangles.
In de ademtocht van het zingen schuilt een grote affiniteit met de mooie legato bogen, die zo kenmerkend zijn in de vele melodieën van al zijn werken. Dit kan leiden tot een diepere verbondenheid met de verstilling en de weemoed waar deze muziek zo om vraagt. »

Na het concert wordt zijn CD « Chopin, Schumann, Brahms », opgenomen in mei 2018, te koop aangeboden

Concert van de maand
25 mei 2019
Jaap Eilander

Artikelen
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.