Details pianoconcert in Florence, Italië op woensdag 31 juli 2019
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : René van Sluis
Programma : Chopin, Schumann, Brahms
Aanvang : 16:00
Prijs : €20 aan de zaal, €15 in voorverkoop via Eventbrite, €10 gasten Hostel Santa Monaca en jongeren -18jaar
Locatie : Chiesa di Santa Monaca
Plaats : Florence, Italië
Adres : via Santa Monaca, 6
Postcode : 50124
Tel. nr voor meer info : +32478463940
Reserveren : http://rpvsmanagement@gmail.com
Website voor meer info : http://www.renevansluis.nl
Opmerkingen : Niet te missen namiddagconcert op woensdag 31 juli 2019 om 16u in de Santa Monaca Kerk in Florence (Italië):
Pianorecital door René van Sluis
Die middag zal René van Sluis, die na een mooie en succesvolle zangcarrière op het podium terugkeert  als concertpianist, zijn programma « Weemoed en Verstilling » brengen met werken van Chopin, Schumann en Brahms.

Over René van Sluis

René van Sluis, geboren te Wormerveer, begon op zeer jonge leeftijd met pianolessen van zijn moeder. Al snel gaf hij vele recitals en concerten. Op 11- jarige leeftijd werd hij voorgesteld aan de beroemde pianist Arthur Rubinstein.
Na zijn gymnasiumtijd studeerde hij bij Karel Hilsum aan het Conservatorium van Amsterdam. Op 24-jarige leeftijd ontdekte de bekende zangpedagoge Maartje Kliffen zijn stem en adviseerde hem een beroepsopleiding te volgen. Waarna hij ging studeren aan het Conservatorium van Arnhem, bij Aafje Heynis bij wie hij cum laude afstudeerde.

Na zijn conservatoriumtijd vervolgde hij zijn studie in Nederland bij Coby Riemersma, Bernard Kruysen, Cristina Deutekom (operarepertoire) en in Keulen bij de bekende zangpedagoog Professor Dr Josef Metternich.

Zijn succesvolle zangcarrière heeft hem op de grootste podia in Europa gebracht: Keulen, Londen, Birmingham, Antwerpen, Brussel, Luik, de Scala van Milaan en herhaaldelijk in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam.
Hij heeft concerten gegeven in zowel oratoria en opera’s en vooral liederenrecitals waarvoor hij een grote liefde heeft (Schubert, Schumann, Brahms en Duparc), en waarbij hij regelmatig begeleid werd door pianiste Eva Scholtens.

Na het afsluiten van zijn zangcarrière heeft hij zich opnieuw gericht op de pianostudie.
De vraag aan René van Sluis waarom weer de piano?
« Zingen en piano spelen liggen voor mij in elkaars verlengde. Het Bel Canto, wat je hoort o.a. in aria’s van Bellini (Casta Diva) klinkt door in de melodische lijnen die Chopin schreef in o.a. zijn nocturnes. Chopin stuurde zijn leerlingen op zangles.
In de ademtocht van het zingen schuilt een grote affiniteit met de mooie legato bogen, die zo kenmerkend zijn in de vele melodieën van al zijn werken. Dit kan leiden tot een diepere verbondenheid met de verstilling en de weemoed waar deze muziek zo om vraagt. »

Concert van de maand
Feestelijk Kerstconcert
Concertgebouw A'dam
Wouter Harbers & Friends
23 december 2019
Artikel
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
Artikel
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.