Februari    Maart    April    Mei    Juni    Juli    Augustus    September    Oktober en verder


Details piano concert in Amsterdam op zaterdag 2 november 2019
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : Misha Fomin
Andere uitvoerenden : -
Programma : Beethoven
- sonate 1 opus 2/1
- sonate 12 opus 26

Liszt
- Les jeux d'eau a la Villa d'Este
- Au bord d'une source

Chopin
- polonaise nr 5 op. 44 in fis kl
- nocturne nr 13 opus 48/1 in c kl
          
Rachmaninov   Uit: Études -Tableaux op. 39 nr. 2, 8 en 1

Aanvang : 20:15
Prijs : Vanaf € 29,00
Locatie : Het Concertgebouw
Plaats : Amsterdam
Adres : Concertgebouwplein 10
Postcode : 1071 LN
Tel. nr voor meer info : 0654397074
Reserveren : 0900 6718345 of kassa@concertgebouw.nl
Website voor meer info : bit.ly/2WBkwfy
Opmerkingen : Misha Fomin
Met zijn spel, rijk aan klanknuances en zijn volle warme toon, belichaamt meesterpianist Misha Fomin de virtuoze Russische pianotraditie.

In 2018 begon Fomin aan het ambitieuze project om de 32 sonates van Beethoven te registreren en uiteindelijk over een aantal jaren deze reeks integraal uit te voeren. Misha zelf zegt daarover: 'Het was een lang gekoesterde wens van mij. Ik zie het als een enorme uitdaging, als een muzikale Olympus'.
De grote verscheidenheid en verrassende individualiteit van deze meesterwerken vereisen van de pianist niet alleen muzikaliteit en poëtische zeggingskracht maar ook een indrukwekkende technische beheersing van het klavier. Voor de pauze worden twee sonates van Beethoven uitgevoerd. Na de pauze klinken er hoogtepunten uit de Romantiek: muziek van Liszt, Chopin en Rachmaninov


Biografie van Misha Fomin
Misha Fomin (1969, Rusland) volgde al vanaf zijn 8e jaar piano-opleidingen bij diverse instituten en leraren van faam en naam. In Moskou studeerde hij Cum Laude af aan de befaamde Muziekacademie aldaar. Er volgden diverse masterclasses en aanvullende piano-opleidingen in Duitsland en Nederland waar hij  studeerde aan het Sweelinck Conservatorium bij Jan Wijn.

Misha Fomin is als geen ander in staat - met zijn enorme technische kwaliteiten zijn er voor hem geen beperkingen - een veelheid aan muzikale ervaringen bij de luisteraar te creëren. Jan Wijn zei in 1997 over zijn toenmalige student: "M. Fomin is een excellente pianist met een bijzonder goede techniek en fijn muzikaal gehoor. Door zijn virtuositeit kan hij de moeilijkste stukken van het pianorepertoire aan. Zijn muzikaliteit komt tot uitdrukking in een perfecte frasering en timing, goede smaak en gevoel voor stijl en structuur. Fomin is een jonge, talentvolle musicus."

Misha Fomin won prijzen op gerenommeerde pianoconcoursen en is inmiddels een veelgevraagd pianist in binnen- en buitenland.


Concert van de maand
28 maart 2020
Jaap Eilander

Artikel
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
Artikel
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.