Details piano concert in Zeist op zaterdag 14 september 2019
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : Wouter Harbers
Andere uitvoerenden : Bach Quartet, strijkkwartet
Programma : Een middagje Wenen: Haydn, Mozart
Aanvang : 16:30
Prijs : gratis, collecte
Locatie : Sionskerk Zeist
Plaats : Zeist
Adres : Jacob Catslaan 73
Postcode : 3705 BP
Website voor meer info : www.zaterdagmiddagconcertenzeist.nl/
Opmerkingen : 31 jaar geleden namen Jelte Veenhoven en Cor Doelwit samen het initiatief voor een serie zaterdagmiddagconcerten in de Sionskerk in Zeist. Dit bleek al snel een succes en bijna 250 concerten later draagt Jelte het stokje over aan Zeister pianist Wouter Harbers.

Wouter won in 2011 het EMG-concours en startte in 2012 een eigen concertserie in de Thomaskerk in Zeist. Ondertussen geeft hij jaarlijks ruim 125 concerten door heel Nederland. Wouter: “Toen Jelte me benaderde met de vraag of ik zijn serie wilde overnemen, sprong ik een gat in de lucht. Ik hoopte één concert in die serie te mogen spelen. Hoe gaaf is het dan om de hele serie te mogen leiden!” Wouter heeft een nieuw bestuur gevormd en voor dit seizoen een gevarieerd programma samengesteld. “Acht keer feest op acht heel verschillende manieren. Kom tenminste één keer proberen of dit iets voor u is!”

Zaterdagmiddag 14 september start de serie met een feestelijk openingsconcert. U waant zich een middagje in Wenen: Wouter voert samen met het professionele Bach Quartet delen van vrolijke pianoconcerto’s van Haydn en Mozart uit. Daarnaast klinkt luchtige én intieme pianomuziek uit de prachtige Bösendorfer-vleugel, die toevallig ook gebouwd is in Wenen. Wouter vertelt u graag meer over de historie rondom de composities, zodat de muziek u meer zegt dan ooit.

U kunt gratis naar binnen! Na afloop kunt u uw waardering niet alleen in decibellen laten blijken tijdens het applaus, maar ook in financieel opzicht bij de collecte. Het concert begint om 16:30 en duurt ongeveer een uur. De zaal is open vanaf 16:00 uur.

Hartelijk welkom!


Concert van de maand
28 maart 2020
Jaap Eilander

Artikel
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
Artikel
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.