Details pianoconcert in Breda op dinsdag 1 oktober 2019
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : Wouter Harbers
Programma : Chopin, Liszt, Wibi Soerjadi
Aanvang : 11:00
Prijs : gratis, collecte
Locatie : Waalse Kerk
Plaats : Breda
Adres : Catharinastraat 83
Postcode : 4811 XG
Tel. nr voor meer info : 06 2676 3338
Reserveren : 06 2676 3338
Website voor meer info : www.wouterharbers.nl
Opmerkingen : Nieuw in Breda: gratis koffieconcerten

Genieten van de mooiste pianomuziek onder het genot van een bak koffie. Dat is een koffieconcert van Wouter Harbers. Dinsdagochtend 1 oktober opent de Zeister pianist ook in Breda een serie koffieconcerten.

U bent vanaf 10:30u hartelijk welkom in de Waalse Kerk. Voor het concert wordt gezellig koffie gedronken. Vanaf 11:00u geeft Wouter een toegankelijk concert van een uur, waarbij hij de muziek op een vrolijke en persoonlijke manier toelicht. Na afloop is er alle gelegenheid om na te praten met de pianist.

De serie start woensdagochtend 1 oktober met een muzikale kennismaking: Wouter laat u graag zijn tien mooiste stukken pianomuziek horen. Na een feestelijke opening neemt hij plaats achter de prachtige Blüthner-vleugel om u te trakteren op onder andere een poëtische nocturne van Chopin en de virtuoze Liebestraum van Liszt. Ook verrast hij u met eigentijdse muziek en sluit hij het concert af met een compositie van Wibi Soerjadi!

De koffieconcertseries zijn een initiatief van Wouter Harbers in samenwerking met Stichting Gouden Dagen. Deze stichting wil eenzaamheid onder ouderen bestrijden door verbindende activiteiten te financieren. De koffieconcerten sluiten daar door hun gezellige, informele sfeer prima op aan.

Kunt u 1 oktober niet? Geen nood: tot en met april 2020 is het elke eerste dinsdagochtend van de maand raak. Laat u verwennen op een muzikale ochtend door Wouter, die bij diverse koffieconcerten ook een topmusicus meeneemt.

De toegang tot het concert is gratis; na afloop is er een collecte. Het concert begint om 11:00u en duurt ongeveer een uur. Er is koffie verkrijgbaar vanaf 10:30u. Reserveren is mogelijk door te mailen naar info@wouterharbers.nl of te bellen naar 06 2676 3338.

Hartelijk welkom!


Biografie van Wouter Harbers
Wouter Harbers (1986) begon zijn carrière achter het orgel. Maar rond zijn 18e ontdekte hij zijn passie voor de piano; vanaf zijn 24ste koos hij definitief voor de piano. Ondertussen leerde hij ook dirigeren; reeds op zijn 19e dirigeerde hij de Messiah van Händel. Op 22-jarige leeftijd nam hij als begeleider op de vleugel Schuberts Schwanengesang op waarna er een tournee volgde om deze cd te presenteren. Vanaf toen rees Wouters' ster snel. Hij won het EMG-pianoconcours, trad vele malen op voor een groot publiek en was meerdere malen te zien en te beluisteren op tv.

Wouter is fulltime musicus. Bijna iedere week is er wel een optreden, al dan niet met een andere musicus of een orkest. Verder is hij dirigent van twee koren, organist in drie kerken en hij geeft pianoles aan gevorderde amateurs. Daarnaast heeft hij een eigen concertserie in Zeist. In 2014 initieerde hij een project waarin hij met nog veertien andere pianisten alle nocturnes van Chopin opnam. Begin 2015 presenteerde Wouter voor een volle kerk zijn nieuwe album “Romance” die veel lovende kritieken oogstte. Later dat jaar voerde hij meerdere keren het eerste pianoconcert van Chopin uit. In 2016 speelde de ambitieuze Wouter het vierde pianoconcert Beethoven. Heb de uitvoering hiervan op 11 juli '16  in de Zeister Broederkerk met bewondering mogen bijwonen. In datzelfde jaar ging Wouter ook op tournee door binnen- en buitenland met muziek van Bach en Chopin.

Onlangs heeft Wouter z'n maandelijks koffieconcert in Zeist uitgebreid naar Amersfoort, Putten, Zaandam, Breda, Zwolle en nog een paar andere plaatsen.
Heel bijzonder is natuurlijk zijn debuut in het Amsterdamse concertgebouw op 23 december. De aanvang is 14.15 uur. Hij verzorgt dan met een violist, een sopraan en een strijkorkest een feestelijk kerstconcert. Het schitterende programma en de kwaliteiten van de musici staan garant voor een onvergetelijk kerstconcert. Er zijn nog ca vijftig plaatsen beschikbaar (stand 1 okt). Reserveer: https://www.concertgebouw.nl/concerten/feestelijk-kerstconcert-met-pianist-wouter-harbers-friends/23-12-2019/van=2019-12-23

Wouter ziet zijn optredens als een missie: het toegankelijk maken van klassieke pianomuziek voor een breed publiek. Tot op heden maakt hij dit meer dan waar!
Voor meer info zie  www.wouterharbers.nl

Tjeerd de Haan
okt 19

Concert van de maand
Feestelijk Kerstconcert
Concertgebouw A'dam
Wouter Harbers & Friends
23 december 2019
Artikel
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
Artikel
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.