Details piano concert in Heemskerk op zondag 3 november 2019
Pianist : René van Sluis
Programma : Nocturnes, Polonaise op 40 nr. 2,Prelude op.28 nr. 15 van Chopin, Rhapsodie nr. 2 van Brahms...
Aanvang : 16:00
Prijs : €Entree inclusief een welkomstdrankje - € 17,50 per ticket
Entree inclusief een welkomstdrankje en een 3-gangen diner - € 57,50 per ticket.
Locatie : Hotel Chateau Marquette
Plaats : Heemskerk
Adres : Marquettelaan 34
Postcode : 1968 JT
Tel. nr voor meer info : 0251257010
Reserveren : http://https://www.hotel-marquette.com/Events
Website voor meer info : www.hotel-marquette.com/Events
Opmerkingen : René van Sluis begon zijn muzikale opleiding met pianolessen van zijn moeder, die concertpianiste was. Op 11-jarige leeftijd werd hij voorgesteld aan de beroemde pianist Arthur Rubinstein. Na zijn pianostudies bij Karel Hilsum aan het Conservatorium van Amsterdam, en op advies van zijn zangpedagoge Maartje Kliffen, ging hij zang studeren aan het Conservatorium van Arnhem bij Aafje Heynis bij wie hij cum laude afstudeerde.
Van 1979 tot 2007 heeft René van Sluis als concertzanger succesvol op grote podia in Europa gestaan. Zijn concerten brachten hem o.a. naar Brussel, de Scala van Milaan, Birmingham, Londen, Keulen en Amsterdam. Zijn grootste successen heeft hij in het Koninklijk Concertgebouw gekend met zijn liederenrecitals. Hij werd er begeleid door Levente Kende, Tom Bolle, Rinus Groot, Pablo Escande en Eva Scholtens. Zijn grote operarollen waren in Händel's Alexander's Feast, Acis en Galatea, Giulio Cesare en Verdi's Don Carlos, I Vespri Siciliani en Macbeth.
Sinds zijn terugkeer op het podium als concertpianist, gaf hij solorecitals o.a. in Amsterdam (de Amstelkerk), Brussel (het MIM en het Koninklijk Conservatorium) en Florence. Zijn concerttour brengt hem in het najaar ook nog op 24 november naar Brussel voor een pianorecital in Artbase, en op 14 december speelt hij in l'Eglise Sainte Croix des Arméniens in Parijs.

De vraag aan René van Sluis waarom weer de piano?
"Sindsdien heb ik de piano opnieuw ontdekt. Sterker, het is alleen maar verdiept. Ik hou van het podium. Daar klinkt de hartenklop van het moment, de interpretatie is het meest interessante aspect van livemuziek. De dieperliggende weemoed te horen, zo mooi." (Interview NH Dagblad 11 juli 2018)

Concert van de maand
Feestelijk Kerstconcert
Concertgebouw A'dam
Wouter Harbers & Friends
23 december 2019
Artikel
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
Artikel
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.