Maart    April    Mei    Juni    Juli    Augustus    September    Oktober    November en verder


Details pianoconcert in Doornenburg op zondag 19 januari 2020
LET OP: Dit concert heeft reeds plaatsgevonden. Voor een actueel overzicht klikt u hier.
Pianist : Nicole Rudi
Programma : J.S.Bach        - Prelude en Fuga c-Moll, BWV 871
Joseph Haydn    - Sonate C-Dur, Hob. XVI:50
L.van Beethoven - Sonate nr.7, Op.10 nr.3, D-Dur
L.Janacek       - Sonate 1.X.1905
F.Chopin        - Polonaise, fis-Moll, Opus 44
Aanvang : 11:00
Prijs : €12,50
Locatie : Kasteel Doornenburg
Plaats : Doornenburg
Adres : Kerkstraat 27
Postcode : 6686 BS
Tel. nr voor meer info : 06-10395449
Reserveren : cultuur@kasteeldoornenburg.nl  of tel. 06-10395449 of aan de kassa.
Website voor meer info : www.kasteeldoornenburg.nl/activiteit/nicole-rudi/
Opmerkingen : Nicole werd in 1995 in Wolfsburg (Duitsland) geboren in een Duits-Oekraïense familie en Nicole begon op haar vijfde met piano spelen. Reeds op haar negende had zij haar eerste wedstrijdervaring, en werd ze in de daaropvolgende jaren vereerd met tal van prijzen op nationale en internationale wedstrijden.
Op 15-jarige leeftijd verhuisde Nicole naar de pianolessen van prof. Wolfgang Zill, waar ze vervolgens haar Bachelordiploma  cum laude behaalde aan de Universiteit voor Muziek, Drama en Media in Hannover. Ze was ook winnaar van de Louis Spohr Ondersteuning Prijs voor "Bijzondere Artistieke Prestatie".
Dankzij een subsidie van het Erasmus-programma studeerde Nicole in het academisch jaar 2017/18 aan de Universiteit voor muziek en podiumkunsten te Wenen in de pianoklas van Prof. Tim Ovens.

In 2018 kreeg Nicole ook een eerste prijs bij "Concorso Internazionale Città di Palmanova" in Italië.
In 2019 volgden twee nieuwe internationale concoursen, n.l. in Verona (Italië) waar zij de de eerste prijs heeft gewonnen., In Hamburg won zij de eerste prijs met eervolle vermelding bij  het "Internationale
Duits-Chinees pianoconcours". Hierbij ontving zij een speciale prijs, die is gekoppeld aan een concerttournee naar  China - Shanghai in het voorjaar van 2020.
Zij is in 2018 bekroond met een beurs van de Dr. Giesing Foundation. Sinds 2019 studeert Nicole voor een masteropleiding aan de HMTM Hannover in de klas van prof. Alexander Schimpf.
De veelgevraagde pianiste en kamermusicus Nicole Rudi concerteert in Duitsland, Polen, Oostenrijk, Nederland, Italië, Oekraïne en Litouwen. Nicole concerteert regelmatig in Wenen.
Nicole kreeg masterclasses van bekende musici als Oxana Yablonskaya, Gilead Mishory, Bernd Glemser, Piotr Paleczny, Bernd Goetzke, Jan Boguslaw Strobel, Frank Peters en Georg Friedrich Schenck.

Concert van de maand
28 maart 2020
Jaap Eilander

Artikel
Vergroot de belangstelling voor uw pianoconcert
Artikel
mooi pianospelen; zó doe je dat!


www.pianoconcerten.nl is de meest uitgebreide, overzichtelijke en actuele agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit foutieve gegevens of annulering van een concert.
Wij raden u dan ook aan om, alvorens een pianoconcert te bezoeken, informatie in te winnen bij de betreffende organisatie.
Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over deze site?
Stuur dan een e-mail naar info@pianoconcerten.nl.